Skip to main content

Fitnes masaža je po mnogo čemu drugačija od ostalih masaža i zbog toga je potrebno da se upoznate sa njenim karakteristikama kako biste mogli da procenite da li je pogodna za Vas ili ne.

Fitnes masaža, kako sam naziv kaže, predstavlja određenu vrstu treninga – ali ovog puta treninga isključivo određenih mišića ili grupa mišića. Idealna je za osobe koje se bave sportom, profesionalno ili rekreativno. To nikako ne znači da ne treba da je isprobaju oni koji ne upražnjavaju nijednu vrstu sporta.

O čemu se zapravo radi?

Tokom izvođenja fitnes masaže podrazumeva se određeno učešće klijenta, jer su pokreti brži, ceo tok masaže je aktivniji nego što je to slučaj kod standardnih masaža.

Ovu masažu obožavaju osobe koje žele gipko telo, osećaj svežine i rasterećenja. Nivo aktivacije mišića dovoljan je da se ne umorite, ali da se pokrene proizvodnja hormona sreće, istog onog hormona koji se aktivira nakon klasičnog treninga, što je jedan od razloga vedrog raspoloženja sa kojim izlazite po završetku masaže.

Terapeut koristi intenzivnije masažne pokrete dok je mišič u kontrakciji. Brzina i intenzitet zavisi od spremnosti mišića i cilja koji se želi postići, o čemu razgovarate pre početka masaže sa terapeutom.

Ukoliko terapeut uoči da vam je neki mišić ili grupa mišića „lenji“ od drugih, adekvatnim masažnim pokretima lagano aktivira njegovu funkciju.

Fitnes masaža idealna je za ljude koji žele da pospeše cirkulaciju i protok materija kroz telo u cilju oslobađanja od toksina. Pozitivno deluje na vitalnost celog organizma, pomaže uspostavljanju normalnog rada metabolizma, blagotvorno deluje na imuni sistem.

Setite se onog osećaja lakoće tela nakon klasične masaže, pa zamislite isti takav osećaj samo bar dva puta intenzivniji – e to je efekat fitnes masaže koji uočavate odmah. Nakon redovne konzumacije ove masaže telo će vam pokazati svoju zahvalnost jer ona prija svim delovima tela, čineći ih podmlađenim i aktivnim.

Upražnjavanjem fitnes masaže osiguravate pravilan rad svih mišića i zglobova, vršite prevenciju najčešćih povreda u svakodnevnom životu, održavate kondiciju i gipkost tela. Osećaj nakon masaže je rasterećenost, dobro raspoloženje i elan. Opis je sažet iz niza komentara naših dragih klijenata, a ljubitelja fitnes masaže.

Ukoliko ne volite klasične treninge, a želite da budete u kondiciji, svakako treba da probate ovu masažu i vrlo brzo ćete uočiti njene benefite po zdravlje, kako fizičko tako i mentalno.

Ne zaboravite, naše telo je stvoreno za pokret i mišići „vole“ kada ih aktivirate. Na vama je da odaberete način. Sigurni smo da je ovo jedna od najprijatnijih metoda da sebi obezbedite vitalno telo i dobro raspoloženje.

Ocena: 4.8/5

Ostale masaže:

Relax masaža

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže…

Saznaj više

Anti celulit masaža

Anti celulit masaža je najprirodniji način da se telo oslobodi…

Saznaj više

Sportska masaža

Sportska masaža ubrzava procese otklanjanja mlečne kiseline…

Saznaj više

Masaža stopala

Na našim stopalima nalaze se zone koje odgovaraju svim oganima…

Saznaj više

Bali detox masaža

Bali Detox masaža se bazira na upotrebi morskih soli koje imaju…

Saznaj više

Anti stres masaža

Anti stres masaža predstavlja kombinaciju terapeutske masaže…

Saznaj više

Masaža toplim kamenjem

Masaža vulkanskim (vrućim) kamenjem je specijalna vrsta masaže…

Saznaj više

Masaža glave i lica

Masaža glave i lica može otkloniti veliki niz tegoba, opustiti…

Saznaj više

Ayurvedska masaža

Ayurvedska limfna drenaža je najstarija i najrazličitija tehnika…

Saznaj više

Terapeutska masaža leđa

Terapeutska masaža ledja predstavlja spoj nekoliko…

Saznaj više

Yoga masaža

U prijatnom ambijentu Bali Detox centra možete iskusiti čari yoga…

Saznaj više

Pokloni masažu

Budite originalni – poklonite vaučer za masažu dragoj osobi…

Kupi vaučer