Skip to main content

Šta je masaža vulkanskim kamenjem?

Od davnina je poznato da vulkansko kamenje u  sebi nosi izuzetan elektromagnetni potencijal zemlje, pa se ova masaža može smatrati  svojevrsnim energetskim tretmanom. Kombinacija laganih pokreta terapeuta i nežnog dodira zagrejanog kamena uz miris aromatičnih ulja jedinstvena je formula za postizanje duboke mišićne i mentalne relaksacije. Masaža vulkanskim kamenjem je prirodna terapija za napete mišiće i oštećena meka tkiva. 

Kako se izvodi masaža toplim kamenjem? 

Prethodno zagrejano, vulkansko kamenje različitih veličina, postavlja se na telo prateći glavne energetske tačke. Pre tog momenta terapeut priprema telo spuštajući na energetske tačke zagrejane dlanove, pri tom nanoseći adekvatno aromatično ulje. Kamenje lagano otpušta toplotu koja se polako širi na celo telo pružajući osećaj odmornosti i lakoće tela. Terapeut prema unapred utvrđenom planu, shodno problemu i zdravstvenom stanju klijenta koristi različite tehnike masaže. Toplo kamenje pojačava osećaj relaksacije i mira. Masaža traje 70 minuta.

Koji su benefiti masaže vulkanskim kamenjem?

Masažom toplim vulkanskim kamenjem postiže se duboka mišićna relaksacija. Toplo kamenje ima moć da pomogne razmenu dobre energije kroz celo telo. Rezultat je osećaj odmornosti kao posle dugog, zdravog sna.

Masaža vulkanskim (vrućim) kamenjem pomaže u opuštanju napetih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje nervni sistem. Povećava fleksibilnost u zglobovima, olakšava kretanje i smanjuje grčeve u mišićima. Olakšava hroničan bol u slučaju artritisa, sindroma karpalnog tunela i drugih hroničnih stanja.

Brojna naučna istraživanja potvrđuju činjenicu da ova vrsta masaže ima pozitivno dejstvo na kardiovaskularni, limfni, endokrini, nervni i digestivni sistem.

Značajano je spomenuti i blagotvorno dejstvo eteričnih ulja koja se koriste tokom masaže, jer deluju na oporavak i podmlađivanje kože, dok svojim mirisom opuštaju nervni sistem.

Osećaj toplote koji se širi celim telom izuzetno prija umornom umu i telu.

Kada da odaberete masažu vulkanskim kamenjem?

Imajući u vidu da ova masaža pruža osećaj opuštenosti, relaksacije i odmornosti kao nakon dužeg sna, smatramo da bi prijala baš svima. Ali ukoliko imate probleme sa cirkulacijom, nesanicom, bolovima u leđima, grčevima u mišićima, konstantnom napetošću i glavoboljom, onda je masaža vulkanskim kamenjem najprirodniji lek za pomenuta stanja. Masaža vulkanskim kamenjem je pre svega jedinstveno iskustvo u kome ćete zasigurno uživati, a koja će vam doneti lepo raspoloženje i osećaj odmornosti.

Kada se ova masaža ne preporučuje? 

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice, uvek pitajte našeg terapeuta za savet. Masažu vulkanskim kamenjem ne preporučujemo ukoliko imate probleme sa kožom u vidu upala ili osipa. Takođe biste masažu trebali odložiti ukoliko je u toku menstrualni ciklus ili postoji bilo kakvo drugo krvarenje. Trudnice bi trebalo da se posavetuju sa svojim lekarom pre nego se odluče za masažu toplim kamenjem.

SAVETI

Pre masaže nije dobro uzimati obilne obroke. Nakon masaže vulkanskim kamenjem poželjno je uneti malo veću količinu tečnosti (vode ili Detox čaja) i ne prepuštati se  težoj fizičkoj aktivnosti nekoliko sati nakon masaže.

Ovi saveti su u svrhu što dužeg trajanja blagotvornih efekata masaže toplim kamenjem.

Ocena: 4.7/5

Ostale masaže:

Relax masaža

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže…

Saznaj više

Anti celulit masaža

Anti celulit masaža je najprirodniji način da se telo oslobodi…

Saznaj više

Sportska masaža

Sportska masaža ubrzava procese otklanjanja mlečne kiseline…

Saznaj više

Masaža stopala

Na našim stopalima nalaze se zone koje odgovaraju svim oganima…

Saznaj više

Bali detox masaža

Bali Detox masaža se bazira na upotrebi morskih soli koje imaju…

Saznaj više

Anti stres masaža

Anti stres masaža predstavlja kombinaciju terapeutske masaže…

Saznaj više

Masaža glave i lica

Masaža glave i lica može otkloniti veliki niz tegoba, opustiti…

Saznaj više

Ayurvedska masaža

Ayurvedska limfna drenaža je najstarija i najrazličitija tehnika…

Saznaj više

Terapeutska masaža leđa

Terapeutska masaža ledja predstavlja spoj nekoliko…

Saznaj više

Fitnes masaža

Fitnes masaža je kombinacija intezivnijih masažnih pokreta dok je…

Saznaj više

Yoga masaža

U prijatnom ambijentu Bali Detox centra možete iskusiti čari yoga…

Saznaj više

Pokloni masažu

Budite originalni – poklonite vaučer za masažu dragoj osobi…

Kupi vaučer