Skip to main content

Svi koji su bar jednom iskusili čari masaže svedoci su te neopisive opuštenosti duše i tela, te maksimalne relaksacije koja nas drži dugo. Naučnici su se bavili ovom temom i ispitivali kakvi se to procesi sve dešavaju u organizmu pa dovode do ovakvog osećaja.

Naime, masažom se deluje na opuštanje mišića, što šalje signal nervnom sistemu da je došlo vreme za predah. Ovo se iznosi u prvi plan kada se govori o benefitima masaže, jer savremeni čovek je u stalnom grču, u stalnoj žurbi i napetosti. Čak se smatra da je masaža jedini potpuno prirodan način da se nervni sistem rastereti na pravilan način. Postoje ljudi koji su lekove za umirenje prestali da koriste od kako ujednačenim ritnom upražnjavaju odgovarajuće masaže.

Anksioznim ljudima redovna masaža je preporuka od strane lekara.

Još jedan razlog popularizacije masaže u savremenom dobu jeste saznanje da iz spoljašnje sredine vreba sve više i više opasnoti – novih vrsta virusa, bakterija, zagađenog vazduha i slično, a jedino što nas od svega toga može žaštiti jeste jak imuni sistem. A masaža dokazano jača imunitet!

Masaža popravlja držanje tela, što je dodatna preventivna mera za nastanak drugih problema.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Bol u vratu i leđima jedan je od najčešćih uzroka lošeg i nepravilnog držanja leđa. Relax i terapeutska masaža daju odlične rezultate kod otklanjanja bola u vratu i leđima.

Masaža značajno ubrzava cirkulaciju. Mehaničkom stimulacijom krvnih sudova ubrzava se sam proces cirkulisanja krvi. Osobe koje imaju višak tečnosti u telu, hladne ruke i noge, te bol i neprijatnost u rukama i nogama bez sumnje će osetiti promenu i osećati se mnogo bolje.

Fleksibilnost i pokretljivost zglobova biće primetno bolja ukoliko redovno upražnjavate odgovarajuće masaže. Masaža vezivnih tkiva, tetiva, te ligamenata i zglobova smanjuje ukočenost, a rizik za povredu sveden je na minimum.

Nesanica i loš, isprekidan san muče gotovo polovinu naše nacije. I kod ovog problema je masaža izuzetno delotvorna.

Brz metabolizam je ključ zdravlja, zaključili su naučnici. Postoje različiti načini da se metabolizam ubrza i da se uspostavi pravilan rad. Jedan od njih je masaža. Masaža dovodi u sklad rad celog organizma na jedan zdrav, postupan i pravilan način.

Pošto postoje različite vrste masaža, mi uvek preporučujemo da se raspitate kod terapeuta koja masaža bi bila najbolja za Vas, naročito ukoliko masažom želite da delujete na rešenje nekog konkretnog problema.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar