Skip to main content

Masaža se pokazala kao izuzetno efikasan način opuštanja i umirivanja uma i tela. To je drevna umetnost koja se prenosi sa generacije na generaciju, a njene prednosti su brojne. Nekada smatrana luksuzom, danas je sinonim za relaksaciju najvišeg stepena.

Pored osnovnih benefita koje masaža ima za zdravlje: umanjenja osećaja napetosti, opuštanja nervnog sistema, relaksacije uma i tela i jedinstvenog osećaja opuštenosti, masaža ima i druge, veoma značajne prednosti o kojima se ne govori tako često.

Ublažavanje bola

Terapija masažom je izuzetno efikasan način za ublažavanje bolova. Bez obzira da li patite od hroničnog ili akutnog bola, masaža vam može pomoći. Terapeut će koristiti tehnike kao što su duboka masaža tkiva, terapija triger tačke i miofascijalno oslobađanje kako bi ciljao izvor bola. Masaža takođe pomaže da se poboljša cirkulacija.

Bolji i kvalitetniji san

Ako imate problema sa spavanjem, masaža bi vam mogla biti od izuzetne pomoći. Terapija masažom podstiče bolji san tako što smanjuje nivo stresa i čini da se osećate opuštenije.
Terapeut će koristiti tehnike koje pomažu da se umiri nervni sistem, a napeti mišići opuste. Efekte ćete primetiti veoma brzo.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Jačanje imunog sistema

Terapija masažom može pomoći u jačanju vašeg imunog sistema. Studija koju su sproveli istraživači iz medicinskog centra Cedars-Sinai u Los Anđelesu pokazala je da masažna terapija povećava broj belih krvnih zrnaca u telu, koja su neophodna za borbu protiv infekcija i bolesti. Pored toga, masažna terapija može pomoći u smanjenju upale, što takođe može imati pozitivan efekat na imuni sistem.

Bolje i pravilnije držanje

Loše držanje može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, uključujući bol u leđima, vratu i glavobolju. Terapija masažom može pomoći u poboljšanju držanja oslobađanjem napetosti u mišićima. Vešt terapeut tokom masaže može ciljati određene mišiće koji mogu doprineti lošem držanju, ostavljajući vam da se osećate usklađenije i uravnoteženije.

Povećana fleksibilnost i opseg pokreta

Kako starimo, naši mišići postaju kruti i manje fleksibilni, što može dovesti do ukočenosti i bola. Terapija masažom može pomoći da se olabave zategnuti mišići i poboljša fleksibilnost, što olakšava obavljanje svakodnevnih aktivnosti i smanjuje šansa za povredom.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar