Skip to main content

Kako se izvodi masaža glave i lica?

Ova masaža izvodi se laganim pokretima, gde umirujući dodir i pravilno stimulisanje određenih tačaka predstavlja iskustvo koje prevazilazi puko opuštanje. Masaža glave i lica obično počinje tako što pojedinac udobno leži, omogućavajući terapeutu da primeni blagi pritisak i ritmičke pokrete na vlasište, slepoočnice, čelo, obraze i vilicu. Upotreba esencijalnih ulja dodatno poboljšava senzorno iskustvo, povećavajući opuštanje i podstičući umirujuću atmosferu.

Koji su benefiti masaže glave i lica?

Prednosti ove masaže daleko su veće od opšteg osećaja smirenosti. Glava i lice sadrže brojne tačke usko povezane sa različitim sistemima u našem telu od čijeg dobrog funkcionisanja zavisi kvalitet zdravlja. Jasno je da aktiviranjem baš tih tačaka umnogome možemo pomoći organizmu da bolje i lakše funkcioniše.

Prvo, ova masaža poznata je kao svojevrstan alat oslobađanja od stresa. Napetost se često akumulira u glavi i licu, manifestujući se kao glavobolja, bol u vilici ili čak pritisak u predelu sinusa. Kroz ciljane tehnike masaže, ova napetost se smanjuje, pri čemu se ublažava nelagodnost i podstiče opuštanje. Oslobađanje endorfina dodatno doprinosi opštem osećaju blagostanja i zadovoljstva.

Pravilna stimulacija tačaka u predelu glave i lica tokom masaže značajno poboljšava cirkulaciju.. Poboljšana cirkulacija olakšava isporuku kiseonika i hranljivih materija u ćelije, a ujedno pomaže u uklanjanju metaboličkog otpada. Shodno tome, poboljšana cirkulacija ne samo da revitalizuje kožu, već i podstiče zdraviji ten i blistav sjaj koji se itekako vidi.

Benefiti ove masaže osećaju se i na polju mentalnog zdravlja. Smanjenjem stresa i izazivanjem opuštanja, mogu se značajno ublažiti simptomi anksioznosti i depresije. Umirujući efekat omogućava pojedincima da iskuse osećaj duboke relaksacije i spokoja, poboljšavajući mentalnu jasnoću i opšte raspoloženje.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Koliko često treba upražnjavati masažu glave i lica?

Što se tiče učestalosti, idealan interval za masažu glave i lica varira u zavisnosti od individualnih potreba. Za neke ljude masaža jednom nedeljno može dovesti do trajnog olakšanja od hronične napetosti, dok bi drugima jedan termin mesečno bio dovoljan za adekvatno opuštanje nervnog sistema. Ključno je slušati svoje telo i njegove signale, ali i traženje stručnog saveta može pomoći u određivanju najprikladnije učestalosti na osnovu specifičnih zdravstvenih stanja ili ličnih preferencija. 

Kako znati da li masaža ima pravi efekat?

Merenje efikasnosti masaže glave i lica uključuje nekoliko kriterijuma. Prvo, trenutna relaksacija i osećaj oslobađanja od napetosti su primarni pokazatelji. Pravilno sprovedena masaža treba da ublaži osećaj pritiska, olakšavajući svaku nelagodnost u predelu glave, lica ili vrata. Nakon masaže, pojedinac bi trebalo da oseti primetno smanjenje glavobolje, stezanja vilice ili zagušenja sinusa.

Drugo, opšte stanje nakon masaže je ključni parametar za procenu. Efikasna masaža treba, ne samo da opusti telo, već i da izazove osećaj mentalne smirenosti. Poboljšano raspoloženje, smanjen nivo stresa i poboljšana mentalna jasnoća su znakovi da je masaža bila korisna.

Ukoliko se dogovorite sa terapeutom da imate masaže u određenim vremenskim razmacima, važno je da i vama bude jasan cilj koji se želi postići, pa ćete lakše  pratiti napredak u rešavanju problema, odnosno stanja.

Osim toga, ova masaža prija baš svima, pa i onima koji ne osećaju da su pod velikim stresom, jer će vam pokazati koliko telo i um mogu da budu u jednom skladu i blagostanju.

 

Ukoliko još uvek niste iskusili taj neopisivi osećaj smirenosti i spokoja koji daje masaža glave i lica, predlažemo da to učinite baš sada.

Oceni post

Ostavi komentar