Skip to main content

Ako ste bar jednom uživali u profesionalnoj masaži stopala, onda ćete se sigurno složiti sa opšte važećim stavom da je to jedan od najboljih osećaja koje možete priuštiti svom telu kada god želite.

Međutim, relaksiranost, odmornost, opuštenost, rasterećenje koje osećate nakon ove masaže nije najbolje što može da vam pruži.

ZAŠTO JE MASAŽA STOPALA POZNATA KAO ELIKSIR ZDRAVLJA?

Ova masaža naziva se još i refleksologija, zbog toga što se na stopalima nalaze nervni završeci gotovo svih organa u ljudskom telu. To znači da adkevatnim i pravilnim stimulisanjem odgovarajućih refleksnih tačaka na stopalima može da se utiče na funkcionisanje organa.

To bi praktično značilo da ova masaža ima moć da isceli određene tegobe, smanji ili sasvim neutrališe bol, podstakne na bolji rad određene organe…

KOJE SVE TEGOBE MOŽE DA REŠI MASAŽA STOPALA?

Masaža stopala pre svega pruža duboku reklaksaciju celom telu, opušta nervni sistem i podstiče izbacivanje štetnih materijala iz tela. Telo koje je oslobođeno od toksina, postaje snažnije i kao takvo otpornije na bakterije, viruse i druge negativne uticaje iz spoljašnje sredine.

Pravilnim stimulisanjem tačaka na stopalima moguće je ublažiti i eliminisati česte glavobolje, nesanicu, nervozu, naduvenost stomaka, bolove u želucu itd.

Masaža stopala aktivira odbrambene mehanizame organizma za jačanje i očuvanje zdravlja.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

KAKO IZGLEDA MASAŽA STOPALA? 

Sastoji se od terapeutske masaže usmerene na stopalo, skočni zglob i potkolenicu i blage stimulacije određenih tačaka stopala preko kojih se putem nervnog sistema stimulišu odbrambeni potencijali oslabljenih i obolelih organa. Sama metoda je prijatna i opuštajuća, a njen terapeutski efekat je izuzetan.

Najčešće pitanje koje dobijamo je da li masaža golica. Odgovor je ne, budite bez brige, nema nikakvog neprijatnog osećaja, samo čisto uživanje.

KAKVE BENEFITE IMA OVA MASAŽA NA OPŠTE STANJE ORGANIZMA?

Sigurno ste čuli kako ova masaža po svom efektu može da zameni relax masažu celog tela i to uverenje vam već dosta govori. Ova masaža pokreće rad žlezda, što znači da se pospešuje čišćenje organizma od toksina.

Smatra se da moderan i brz način života kakav mnogi danas vode rezultira nagomilavanjem soli koje blokiraju i ometaju rad žlezda i tako remete normalne funkcije organa. Masaža stopala, između ostalog, služi upravo da razbije ove nakupljene štetne sadržaje i omogući normalan rad organima i žlezdama.

Osim toga, ako imate problem sa nesanicom, nervozom i napetošću, ova masaža može dosta toga da promeni na bolje.

Zasigurno će vam biti bolja cirkulacija, pamćenje, dok će metabolizam biti brži.

Masaža stopala ima odlične efekte kod žena sa izraženim menstrualnim tegobama i simptomima menopauze.

KOLIKO TRAJE I DA LI JE POTREBNA POSEBNA PRIPREMA?

Naši terapeuti uradiće adekvatnu pripremu pre same masaže. Masaža traje 30 minuta. Može da se radi kao odvojena masaža ili kao deo neke druge masaže.

Masaža stopala preporučuje se kao prevencija mnogih stanja i tegoba. Ona omogućava tretiranje energetski blokiranih organa pre nego što nastane njihovo oboljenje.

Ocena: 4.3/5

Ostavi komentar