Skip to main content

Da bi se neki problem rešio treba delovati na urok, a ne na posledicu. Najčešći uzroci zadržavanja vode u telu su prevelik unos soli. Ukoliko konzumirate začinjenu i slanu hranu bubrezi zadržavaju veću količinu vode kako bi imali način da „razblaže“ tu visoku koncentraciju soli koja se našla u telu.

Drugi najčešći urok je određeni hormonski poremećaj, pa žene primete da tokom ciklusa stomak, noge i ruke budu otečeni. Uzrok može da bude i neizbalansirana ishrana u kojoj preovladava hrana bogata ugljenim hidratima, oštećenje kapilara, nepravilan rad limfnog sistema…

Koji su to znaci da imate višak tečnosti u organizmu?

Ukoliko se osećate naduto, tromo i bezvoljno, to može da bude prvi znak. Upozoravajući alarm je i sporo gubljenje kilograma uprkos ispravnom ponašanju u ishrani i fizičkoj aktivnosti. Celulit je takođe jasan znak da je telo zadržalo više vode nego je potrebno. Postoji i jedan jednostavan tekst – pritisnite prstom  predeo noge iznad kolena i ukoliko oko prsta ostane beo otisak, to je znak da imate višak vode u telu. Bolovi u nogama i zglobovima jedan su od znakova takođe.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Kako bez lekova eliminisati višak tečnosti iz tela?

Neophodno je da napravite nekoliko izmena u stilu života, kao što su:

  • Redovni i zdravi obroci
  • Unošenje hrane koja podstiče izbacivanje tečnosti
  • Redovna fizička aktivnost
  • Unošenje veće količine vode

Međutim, osim ovih početnih koraka koji su dobra osnova da  stignete do cilja, postoji nekoliko načina da taj proces ubrzate i za kratko vreme postignete željene rezultate.

Na prvom mestu tu su čajevi koji imaju zadatak da podstaknu izbacivanje tečnosti iz tela. To su čajevi od brusnice, peršuna, crni i zeleni čaj.

Takođe, postoji hrana koja, ukoliko se unosi dovoljno često, može da izazove željeni efekat. Namirnice koje imaju diuretički efekat su: kupus, cvekla, špargla, lubenica, krastavac, beli luk…

Od velike pomoći mogu da budu masaže. Tokom adekvatne masaže podstiče se pravilan rad krvnih sudova, ali i limfnog sistema. Sigurno ste čuli i za limfnu drenažu.

Sama anti celulit masaža koncipirana je tako da se podstakne izbacivanje nagomilane tečnosti iz tela. Masaža je najdraži vid oslobađanja suvišne tečnosti mnogih dama, jer njeni efekti se vide relativno brzo i jasno.

Da ste na pravom putu znaćete po određenim signalima vašet tela. Telo koje se oslobodilo viška tečnosti je jedro, sveže i pokretljivo. Nestaju gute na nogama, nestaje nadutost i otečenost, vraća se dobra energija i osmeh 😊

Ukoliko vam je potrebna pomoć možete se obratiti našim terapeutima i dobiti konkretne smernice kako da pobedite u borbi sa učestalim zadržavanjem tečnosti u telu.

Ocena: 4/5

Ostavi komentar