Skip to main content

Povratak sa mora sinonim je za lep bronzani ten. Međutim, tragovi dugotrajnog izlaganja kože suncu itekako su vidljivi na licu. I pored bronzanog tena, koža izgleda umorno, a na dodir je suva i dehidrirana.

Bez obzira što kožu štitimo kremama sa zaštitinim faktorom, jaki UV zraci ostavljaju štetne posledice na kožu.

Na sreću, postoji nekoliko načina da sprečite dalja oštećenja i na vreme oporavite kožu. Na prvom mestu, neophodno je obezbediti ishranu i hidrataciju kože spolja i iznutra. To znači da unosite više tečnosti nego što to inače činite (voda je u vek najpametniji izbor), a onda da ishranu prilagodite istom cilju. Najbolje je da u ishranu uvedete namirnice bogate likopenom. To je pigment i fitohemikalija koju ćete naći u paradajzu i lubenici. Takođe se preporučuje hrana bogata omega-3 masnim kiselinama.

U istu svrhu mogu poslužiti i preparati na biljnoj bazi – kompleks vitamina namenjen oporavku i očuvanju zdravlja kože. Na tržištu možete pronaći dosta takvih preparata.

Teška šminka je svakako za izbegavanje , barem dok se koža ne oporavi i vrati stari sjaj.

Takođe treba biti pažljiv kod izbora preparata za negu lica. U ovom periodu najbolje je da se odlučite za hidratantne kreme koje daju vlažnost koži i nadoknađuju vitamine.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

U našim centrima postoje tretmani namenjeni oporavku kože lica, a njihov zadatak je da najpre uklone sve izumrle ćelije sa površine kože. Ne brinite – ovaj proces neće naškoditi bronzanom tenu oko koga ste se toliko trudili. Naprotiv, ovi tretmani kreirani su tako da koži vrate sjaj i jedrinu. Već po završetku tretmana videćete veliku promenu. Koža je vidno hidrirana, meka na dodir, nežna i nahranjena. Lice nakon tretmana izgleda odmorno i sveže.

Bez obzira na to što je sunčanih dana sve manje, imajte u vidu da UV zraci prodiru do kože i kada je oblačno vreme. Zbog toga je od velike važnosti da i dalje nanosite kreme sa zaštitinim faktorom.

Ne zaboravite da „koža sve pamti“. Ako u prvi mah nema vidljivih tragova oštećenja, to ne znači da koža ne trpi zbog prekomernog izlaganja suncu i da se tragovi neće pojaviti kasnije. Ti tragovi su ubrzano starenje kože, fleke, pege…

Tretmani za oporavak kože nakon sunčanja su nadasve prijatni, a njihove efekte ćete obožavati. Ovo je idealno doba godine da ih isprobate i javite nam utiske.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar