Skip to main content

Kako temperature polako rastu, ushićenje zbog letnjih dana koji nam dolaze je sve prisutnije. Važno je da vas podsetimo da adekvatna nega i priprema kože za visoke temperature može u velikoj meri sprečiti ozbiljne probleme.

Prateći ovih nekoliko jednostavnih koraka u nastavku teksta možete napraviti značajnu razliku u zaštiti kože i očuvanju mladolikog izgleda.

Evo nekoliko predloga koji će vam pomoći da se adekvatno pripremite za letnje toplotne talase:

  1. Ostanite hidrirani: Piti adekvatnu količinu vode je od vitalnog značaja tokom cele godine, ali je posebno važno tokom letnjih meseci. Sa porastom temperature, naša koža može postati dehidrirana i početi da izgleda umorno. Povećajte unos tečnosti i efekte ćete veoma brzo uvideti i sami.
  1. Čistite kožu dva puta dnevno: Čišćenje je suštinski korak u svakoj rutini nege kože, a posebno je važno tokom letnjih dana. Naše lice je više izloženo suncu, znoju i zagađenju tokom letnjih meseci, što može zatvoriti pore. Čišćenje dva puta dnevno će pomoći u uklanjanju prljavštine, ulja i nečistoća, ostavljajući kožu čistom i osveženom.
  1. Redovno vršite piling: Piling je odličan način za uklanjanje mrtvih ćelija kože, otpušavanje pora i izbeljivanje blagih mrlja koje umeju da nastanu na koži. Međutim, važno je ne preterivati, jer to može izazvati crvenilo i iritaciju. Umesto toga, ograničite piling na jednom ili najviše 0dva puta nedeljno i izaberite proizvod koji je nežan za vašu kožu.
  1. Koristite laganu hidratantnu kremu: tokom vrelih dana možda ćete biti u iskušenju da preskočite hidratantnu kremu, jer može vam se učiniti teška i masna na koži. Međutim, preskakanje hidratantne kreme može dovesti do isušivanja, zatim ljuštenja koje će učiniti kožu sklonijom borama i oštećenjima. Umesto toga, odlučite se za laganu hidratantnu kremu koja se brzo upija i ne ostavlja mastan trag na koži.
  1. Zaštitite kožu od Sunca: Sunčevi UV zraci mogu izazvati značajna oštećenja na vašoj koži, uključujući opekotine od Sunca, prerano starenje i povećan rizik od raka kože. Zbog toga je ključno preduzeti korake da zaštitite kožu od Sunca. Koristite kremu za sunčanje širokog spektra sa SPF od najmanje 30, nosite zaštitnu odeću i izbegavajte produženo izlaganje Suncu u periodu dana kada je ono najjače.
  1. Jedite zdravu hranu: Zdrava ishrana može učiniti čuda za vašu kožu, od smanjenja upale do obezbeđivanja neophodnih vitamina i minerala. Fokusirajte se na dosta svežeg voća i povrća, integralnih žitarica i nemasnih proteina. Izbegavajte konzumiranje previše šećera, prerađene hrane i alkohola.
  1. Spavajte dovoljno: Dovoljno spavanje je ključno za opšte zdravlje i blagostanje, a neophodno je i za zdrav izgled kože. Nedostatak sna može dovesti do podočnjaka, tamnih krugova i umornog izgleda kože. Pokušajte da spavate 7-8 sati svake noći i uspostavite rutinu pre spavanja koja će vam pomoći da se opustite i mirno utonete u san.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Ukoliko ipak želite da budete sasvim sigurni da ste uradili sve što je do vas u domenu zaštite i pripreme kože za sunčane dane, obratite se našim kozmetičarima. U ponudi imamo tretmane za lice koji blagotvorno deluju na kožu.

Svako od nas je individua za sebe, pa tako i svaka koža lica zaslužuje poseban tretman, namenjen samo tom tipu kože. Svi naši tretmani prilagođavaju se baš vama, odnosno problemu koji želimo da preveniramo ili rešimo.

Zbog toga su naši tretmani tako uspešni i zbog toga nas preporučuju u tako velikom broju.

Ocena: 5/5

One Comment

  • Olja kaže:

    Potrebna je dugorajna nega kako bi koza bila spremna na vreme. Redovna hidratacija i nega samo pomognu kad dodje period DODATNE zastite.

Ostavi komentar