Skip to main content

Večito aktulena tema  i neprestana borba – usporiti starenje kože. Sakupljajući korisne informacije i  najnovija dostignuća put nas je odveo na mnoga usavršavanja i sada vam prenosimo sve važne savete stručnjaka na ovu temu.

Treba imati u vidu da je leto, koje nam dolazi, period godine kada je lice izloženo najvećem riziku od oštećenja, pigmentacije i alergijskih reakcija. S tim u vezi, jako je važno da na vreme pripremimo kožu za izlaganje suncu, odnosno adekvatno je zaštititimo od potencijalnih opasnosti.

Statistike su neumoljive i one nam kažu da je poslednjih godina prisutan sve veći broj ljudi koji se javljaju kozmetičarima i dermatolozima zbog problema alergijske reakcije kože na sunčeve zrake. Vidljivi znaci alergije su najčešće osip, crvenilo I svrab.

Ovaj podatak nam ukazuje na to da je zaista stepen negativnog sunčevog zračenja u značajnom porastu, te je neophodno kožu pojačano štititi.

Izuzetno neprijatna i vidljiva posledica neadekvatne pripreme kože za leto je hiperpigmentacija, te pojava bora. Takođe ćete lako uočiti znake dehidratacije, ukoliko na vreme ne reagujete i zaštitite kožu.

KADA POČETI SA POJAČANOM ZAŠTITOM I KAKO?

Saveti strušnjaka su da tokom aprila treba upražnjavati tretmane lica koji pojačano hidriraju i regenerišu kožu. Ovo je važno jer ćemo na taj način koži podariti obilje vitamina i minerala koji se tokom leta pojačano troše.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

ŠTA MOŽEMO DA URADIMO SAMI?

Opšte je poznato da je tokom leta neophodno koristiti kreme sa UV zaštitom. Međutim postoji nekoliko zabluda i pogrešnih uverenja. Jedna od njih je da se ova krema koristi samo tokom leta. To je pogrešno – zaštitnu kremu treba nanositi tokom cele godine, pa čak i kada je oblačno.

Druga važna stvar koju često zaboravljamo je da krema sa UV zaštitom nije dovoljna. Potrebno je kombinovati upotrebu hidratantnih krema ili losiona. Koži je tokom leta neophodna hidratacija kao prevencija od isušivanja, pucanja i oštećenja.

Preporuka stručnjaka je da se biraju kreme na bazi aloje, koja sama po sebi ima funkciju zaštite kože od štetnih uticaja sunca.

Ne bismo smeli zaboravljati skidanje teške UV kreme nakon sunčanja i obavezno nanošenje noćne, lagane kreme.

Osim ove – direktne zaštite, savetuje se nošenje šešira sa većim obodom tokom leta, sklanjanje sa sunca u najtoplijem period dana, pa čak i ako na licu imate UV kremu. Takođe treba povećati unos tečnosti kako bi se sprečila dehidratacija.

KAKO ODABRATI TRETMAN KOJI ĆE ADEKVATNO PRIPREMITI I ZAŠTITI KOŽU PRED LETO?

Imajući u vidu sve ove činjenice, kreirali smo VITAMINSKI KOKTEL – tretman za lice koji se bazira na opravku već oštećene kože i aplikovanju većih doza vitamina i minerala, te drugih aktivnih supstanci koje kožu oporavljaju i dodatno hidriraju.

Antioksidanti iz preparate koji se koriste tokom tretmana deluju kao lovci na slobodne radikale, poboljšavaju krvotok kože, povećavaju aktivnost ćelija i samim tim se odlaže proces starenja. Aktivne supstance u tretmanu su vitamini C, D, A i E, aloa vera, hijaluronska kiselina i ekstrakti algi.

Ukoliko se budete pridržavali saveta, možete bezbrižno da uživate u čarima sunčanih dana. Budite ponosni na svoju sjajnu i baršunastu kožu bez bora, fleka i oštećenja.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar