Skip to main content

Masaža od svog postanka podrazumeva tehnike koje dovode do smanjenja napetosti i bola u određenim delovima tela. Međutim, masaža kao tehnika za umanjenje ili potpuno otklanjanje bola tema je i dan danas, jer se svakodnevno dolazi do novih otkrića, a sve u korist činjenice da masaža itekako može pomoći kod raznih bolnih stanja.

Tema otklanjanja bola u bilo kojoj regiji izuzetno je osetljiva i složena tema. Najpre treba imati u vidu da je jedini ispravan put – otkrivanje uzroka bola. Jer, samo ako otklonimo uzrok, možemo eliminisati i posledicu.

Masaža se u praksi pokazala kao jedno od najboljih sredstava za veoma brzo oslobađanja od bola, naročito kada je uzrok napetost, stres, nesanica, glavobolja…

Osobe koje pate od učestalih glavobolja, osećaja pulsiranja i napetosti u glavi, svoje probleme često veoma uspešno rešavaju uz pomoć adekvatne masaže. Postoje tačke čijom stimulacijom se poboljšava prokrvljenost i opušta nervni sistem, što za posledicu ima oslobađanje osobe od bola.

Ukoliko se pravilno i redovno izvode ove masaže, nakon početnog olakšanja, utiču na to da se bol postepeno smanjuje i najčešće sasvim i nestaje.

Osobe koje osećaju bol u mišićima uzrokovan napornim vežbama, treninzima, hodanjem ili nekom drugom aktivnošću, svoj problem mogu uspešno da tretiraju odgovarajućim masažama. U ovom slučaju izvode se masažni pokreti koji najpre opuštaju mišić, a zatim i oni koji podstiču cirkulaciju i oporavak samog mišića.

Rezultat je osećaj lakoće u mišićima, odsustvo tinjajućeg bola i zatezanja. Ova masaža odlična je i kod osoba koje pate od učestalih grčeva u mišićima.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Bolove i ukočenost u vratnom delu za koje se pouzdano zna da su uzrokovani dugotrajnim sedenjem, nepravilnim držanjem tela, te neaktivnošću vratnih mišića sa velikim uspehom otklanja masaža.

Osećaj bola i ukočenosti u potiljku i vratnom delu koji se spušta ka ramenima dobro je poznat osobama koje svoj radni dan provode sedeći za računarom. Osim toga, osobe čija profesija zahteva da su ruke konstantno u istom položaju, kao što je slučaj sa frizerima recimo, takođe po pravilu iskuse ovu vrstu bola. Na sreću, procenat uspešnosti umanjenja ovakvog bola uz pomoć masaže je veliki. Potrebno je samo obratiti se pravom terapeutu ili veoma dobro obučenom maseru i problem je već na putu da bude rešen.

Bol u leđima može da ima brojne uzročnike, pa ovoj temi treba pristupiti veoma pažljivo. Ukoliko je bol nastao usled nepravilnog i dugotrajnog sedenja ili stajanja u jednom mestu, terapeut će znati koje masažne tehnike mogu da budu od pomoći. Ukoliko se sumnja da je uzrok bola nešto drugo, neophodno je da se osoba obrati lekaru i potraži stručnu pomoć.

Bolne i otečene noge muče veliki deo naše populacije. Masaža nogu, a naročito stopala u velikoj meri smanjuje bol, napetost i daje osećaj lakoće koji ćete pamtiti i kome ćete se rado vraćati.

Bolovi u stomaku čiji su uzrok usporen rad sistema za varenje može da se ublaži uz pomoć masaže. Osim toga, masaža pomaže u uspostavljanju pravilnog rada probavnog sistema. Dobro obučen maser ili terapeut sa iskustvom veoma lako će odlučiti koje masažne tehnike da upotrebi kako bi se postigao gore pomenuti efekat.

Proces u kome osobu treba sloboditi od bola izuzetno je zahtevan posao, pri kome treba da budemo veoma pažljivi. Važno je da imate u vidu i to da se bol otklanja postepeno, baš kako je i nastajao, te da za oslobađanje od tegoba nije dovoljno doći na jednu masažu. Obično je u pitanju serija masaža kroz koje se postupno i planski vodi do krajnjeg cilja.

Kako je tehnologija napredovala, pojavili su se brojni aparati čiji je osnovni zadatak da pomognu terapeutu da brzo i uspešno reši problem koji je jasan uzročnik bola.

Takvi su, recimo, Bioptron aparati koji svojom polarizovanom svetlošću utiču na smanjenje bola u mišićima i zglobovima. Neretko sjajne efekte ovih aparata koriste sportisti, ali i osobe koje žele da ubrzaju proces oslobađanja od bola.

Terapija Biptron lampom u našem centru postala je izuzetno popularna jer osim otklanjanja bola, pozitivno utiče na brojne funkcije u našem organizmu, alergije, podmlađivanje…

Ocena: 5/5

Ostavi komentar