Skip to main content

Zimske dane doživljavamo različito. Za neke to je period godine kada težimo ušuškanosti, druženju u kućnoj atmosferi, toplim napicima, dobroj knjizi ili filmu. Drugi pak jedva čekaju da padne sneg, pa da se oprobaju na skijaškoj stazi, popiju dobro kuvano vino i uživaju u zimskoj čaroliji.

Kom god tipu da pripadate, ideja da odete na masažu će vam se sigirno dopasti, a koju masažu da odaberete zavisi upravo ot toga kakav vam je ritam, te koliko ste aktivni tokom zime.

S tim u vezi, postoje osobe koje se tokom zime manje kreću, pa se mišići uspavaju i potrebna im je masaža koja će pomoći da se pokrene cirkulacija, smanji bol i ukočenost koja se javlja usled smanjene aktivnosti mišića.

Sa druge strane ako ste stalno u pokretu, obavezama, žurbi, opuštajuća masaža uz miris etarskih ulja biće pravi dar umornim mišićima i podsticaj smirivanju nervnog sistema.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

RELAX MASAŽA 

Relaks masaža je opuštajuća masaža tokom koje se postepeno opuštaju svi mišići u telu, šaljući tako signal nervnom sistemu da je vreme za odmor i opuštanje. To je takva masaža posle koje osećate mir i spokoj, masaža koja dovodi u balans celo telo. Relax masaža prija uvek, a tokom zime naročito, jer vam pruža beg od hladnih dana i pomalo tmurne atmosfere koja neretko prati zimske dane.

MASAŽA TOPLIM KAMENJEM 

Jedna od najpreporučljivijih masaža tokom zime je masaža toplim kamenjem. Ova drevna tehnika uključuje postavljanje zagrejanog vulkanskog kamenja na određene tačke tela radi opuštanja mišića i oslobađanja od napetosti. Toplota koja dolazi od toplog kamenja prodire duboko, poboljšavajući cirkulaciju krvi i smanjujući ukočenost, što je posebno korisno kada se mišići stežu zbog hladnog vremena. Dodatno, blagi pritisak kemena izaziva osećaj duboke relaksacije, što ovu masažu čini idealnim izborom za zimski period. 

MASAŽA U PARU 

Postoji mnogo razloga zbog kojih bi se 90% naših klijenata odlučilo da ova masaža bude prva na listi najpoželjnijih masaža ikada, a naročito tokom zime. Naime, masaža u paru pruža jedan drugačiji, sasvim nov doživljaj masaže. Osim što daje mogućnost da se opustite, sjajna je jer je idealan način da spojite lepo i korisno. Naime, umesto uz kaficu, proćaskajte sa dragom osobom tokom masaže. Opet, ako ste više za opciju da u tišini uživate i osetite sve pokrete koji vas vode u stanje mira i relaksacije, to će pomoći da se zbližite i emotivno povežete sa osobom koja vam pravi društvo tokom masaže.

AYURVEDSKA MASAŽA 

Malo je masaža koje će vam dati takav mir i sklad uma i tela kao Ayurvedska masaža. Ova masaža počiva na drevnoj indijskoj tehnici koja donosi mir i blagostanje. Izvodi se uz pomoć toplih jastučića koji se zovu pinde. Pinde su male vrećice napunjene lekovitim biljem i specifičnim voćem. Gotovo sve pinde sadrže đumbir koji je zadužen za detoksikaciju, pročišćavanje krvi i linfnih tokova. Miris koji se oslobađa stvara osećaj uravnoteženosti uma i tela. Toplota koju oslobađaju izuzetno prija  tokom zimskih meseci, jer se tople pinde pozicioniraju na tačke koje su zadužene za protok energije, smanjenje bola i opuštanje mišića.

Nikako ne treba zanemariti benefite koje masaža ima na kožu. Naime, tokom zime koža je i pored uporne nege isušena i umorna. Hranljiva ulja koja se koriste tokom masaže daće koži neophodnu „hranu“ da se odupre hladnoći i vetru te konstantnoj pokrivenosti toplom garderobom koja joj ne da da „diše“.

Iskoristite zimske dane i uživajte u masažama. Kada jednom osetite efekte koje pruža masaža, postaćete verni ovoj tehnici koja vas vodi u mir, relaksaciju i dobar osećaj koji traje.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar