Skip to main content

Sve je više onih koji u naše centre dolaze sa željom da im pomognemo jer im je preporučena masaža kao jedan od  načina da reše problem nesanice i poboljšaju kvalitet sna.

Nesanica muči svako trećeg čoveka, kažu najnovija istraživanja, pa tako spada u jedan od 10 najčešćih problema savremenog čoveka.

Način života današnjeg čoveka uključuje upotrebu mobilnih telefona, računara i drugih oblika moderne tehnologije čiji sadržaji podrazumeva jake boje, glasne zvukove i slične pojačane nadražaje. To u velikoj meri uznemirava naš nervni sistem, a da mi toga nismo ni svesni. Gotovo da nema čoveka koji može sebi da priušti  onih 8-9 sati sna koje preporučuje Svetska zdravstvena organizacija, a da ne pričamo o tome koliko je život savremenog čoveka stresan, pun naglih obrta, iznenađenja i napetosti.

Sve su to uzroci nesanice, te lošeg kvaliteta sna…u krajnjoj liniji, uzroci narušavanja opšteg zdravlja. Međutim, svako od nas ima i svoje individualne uzroke za nastanak nesanice.

Čovek koji konstantno ima narušen san ili nemogućnost da uopšte uspostavi san rizikuje ozbiljna zdravstvena oboljenja. Zbog toga svakog našeg klijenta savetujemo da potraži uzrok problema, jer samo kada delujemo na uzrok, rešićemo i posledicu.

Ukoliko se ispostavi da je uzrok nesanice stres, napetost, brz tempo života, prevelika očekivanja okoline i drugi slični socijalni uzroci, možemo da umirimo naše klijente i garantujemo da ćemo zajedno doći do rešenja njihovog problema.

San je savršen način da se telo u potpunosti opusti, odmori i regeneriše. Međutim, kada telo odbija da se opusti (zaspi), rešenje je svakako masaža. Masaža je najbolji način da odmorite i dušu i telo, opustite napete mišiće, i uspostavite balans u organizmu.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Masaža pomaže u rešavanju brojnih problema koji se smatraju uzrokom nesanice, kao što su:

  • Otklanjanje bola u mišićima
  • Smanjenje napetosti nervnog sistema
  • Smanjenje stresa i burnog reagovanja kod neprijatnih situacija
  • Loše varenje i usporen metabolizam

Najnovija istraživanja potvrđuju tezu da masaža spada u  najdelotvornije tehnike kod rešavanja problema nesanice. Napetost i uznemirenost koja nas najčešće vodi u nesanicu smanjuju se ili sasvim nestaju usled opuštanja nervnog sistema tokom masaže.

Nekim klijentima se čak dešava da zaspu tokom masaže, što je direktna potvrda stepena opuštenosti i rasterećenja koje se postiže masažom.

Efekte masaže lako ćete uočiti, najpre po osećaju opuštenosti i uma i tela, poboljšanja raspoloženja i energije nakon masaže, i ono najvažnije, bržem uspostavljanju sna.

Ovde je važno napomenuti da je kontinuitet izuzetno važan. Jedna masaža će biti od koristi, ali ne može da reši problem ukoliko se masaže ne rade po preporučenom tempu i učestalosti. Kako ni sam problem nije nastao odjednom, tako se ne može ni rešiti bilo kakvim instant metodama.

U dogovoru sa terapeutom napravićete plan, shodno vašim obavezama i kontinuirano raditi na rešavanju problema nesanice.

Dokazano je da masaža može da pomogne i kod učestalih glavobolja, koje su takođe veoma čest uzrok nesanice.

U prilog ovoj tezi ide činjenica da bebama koje imaju loš i isprekidan san pedijatri savetuju laganu masažu tokom dana i neposredno pre spavanja. Dakle, mozak bebe nije u stanju da razvije brigu usled nekog problema, pa ovaj momenat pokazuje koliko je masaža u svom izvornom obliku lekovita za telo i najbolja prirodna metoda za opuštanje nervnog sistema i poboljšanja kvaliteta sna.

Savetujemo da našim terapeutima predočite problem, kako bi se za Vas pripremio plan po kome će se sprovoditi masaže i temeljno i postupno raditi na rešavanju problema koji Vas muči.

Ne zaboravite da je miran i kvalitetan san osnova za zdrav i srećan život. Naspavana i odmorna osoba lakše rešava probleme, aktivno učestvuje u dnevnim obavezama, bolje je raspoložena i uspešnija u svim segmentima života.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar