Skip to main content

Kako je sezona godišnjih odmora i pojačanog izlaganja kože Suncu na zalasku, podelićemo sa vama uputstva stručnjaka o temi nege i zaštite kože nakon sunčanja.

Ne treba zaboraviti da je dejstvo slobodnih radikala prisutno dugo nakon sunčanja.

Nakon leta, koža celog tela, a naročito lica je najčešće dehidrirana. Neretko se javljaja perutanje, ponekad čak i blagi svrab i peckanje. Posledica neadekvatno negovane kože nakon sunčanja su bore na licu i osećaj zatezanja kože.

Neophodno je da unosite više tečnosti nego inače, a onda i da delujete lokalno nanoseći hidrantantne kreme na iskušenu kožu.

Za izrazito suvu kožu najbolje je koristiti  ulja koja obiluju ekstraktima šargarepe i masline, kakao-putera ili kokosa.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da kožu koja se duže izlagala suncu treba prati mlakom vodom. Preporuka je da umivanje i tuširanje uvek bude mlakom vodom. Vrela voda dodatno opterećuje kožu. Takođe, u periodu nakon sunčanja valja biti oprezniji nego inače pri izboru gelova za tuširanje. Izbegavajte one gelove koji u sebi sadrže sapun, jer to dodatno iskušuje kožu. Treba odabrati one koji imaju visok procenat ulja i namenjeni su hidrataciji kože.

Pilinzi su takođe za izbegavanje u ovom periodu.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Za ljubitelje prirodnih maski za lice, evo nekoliko preporuka:

Za suvu kožu lica nakon sunčanja pravi je melem maska od svežeg krastavca i jogurta.

Takođe, pozitivne efekte je pokazala i maska od banane, meda i avokada.

Poželjno je kožu nahraniti spolja i iznutra. Stoga se preporučuje povećan unos voća i povrća koji obiluju vitaminima, a za kožu lica je preporuka da odaberete neki od tretmana kao što je Vitaminski koktel.

Za kraj jedna ZANIMLJIVOST:

Maska od čokolade usporava starenje kože zahvaljujući visokom sadržaju polifenola u prahu dobijenom mlevenjem kakaovih zrna: 30g crne čokolade otopiti na pari, dodati kašiku mleka, kašiku biljnog ulja (po izboru) i malu kašiku meda. Sve dobro izmešati i kada se prohladi naneti na lice izbegavajući predeo oko očiju i usta. Posle petnaestak minuta masku ukolniti i isprati lice mlakom vodom.

Ne zaboravite da „koža pamti“. Način na koji se odnosite prema njoj itekako će biti vidljiv.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar