Skip to main content

Leto je uveliko u toku i ako još uvek niste, vreme je da iskoristite ovo godišnje doba i uradite nešto zaista korisno za svoj organizam.

Naime, reč detoks postala je popularna poslednjih godina, a zapravo objedinjuje sve težnje i napore da  oslobodimo organizam od štetnih materija (koje, nažalost, kako vreme odmiče bivaju sve prisutnije u našem okruženju).

Imajući to u vidu, prirodno je da naše svakodnevne navike prilagodimo jednom cilju – da živimo zdravije i unos otrova u organizam svedemo na minimum.

Međutim, koliko god se trudili, obaveze, brzina života, zagađen vazduh, nekvalitetna hrana…stvari su koje ne možemo sasvim da izbegnemo. Zbog toga je važno da povremeno uradimo proces detoksikacije.

Ovaj tekst nastao je sa namerom da na jednom mestu imate nekoliko opcija za letnju detoksikaciju koja ne uzima mnogo vremena, a ni truda.

Ipak je leto, cilj je da budemo opušteni, ali je isto tako potrebno da budemo zdravi.

Uvek se setite da telo oslobođeno od otrova nije dobar domaćin bakterijama i virusima, zato odvojite malo vremena i posvetite se svom telu.

Najveći broj studija na temu pravilne detoksikacije ne podržavaju nikakve rigorozne mere i odricanje od hrane, već samo pravilan odabir vrste i količine.

Naime, u trenutku kada odlučite da izvršite detoksikaciju organizma potrebno je da:

  • Povećate unos tečnosti (vode ili detox čajeva bez zaslađivača)
  • Sasvim prekinete unos masne hrane, alkohola, nikotina
  • Povećate unos svežeg voća i povrća

Namirnice koje se savetuju tokom procesa detoksikacije su: limun, jer je bogat vitaminom C i antioksidansima, cvekla, jer sadrži velike količine magnezijuma i gvožđa, đumbir jer je bogat antioksidansima, smanjuje nadutost, dok poboljšava probavu, braon pirinač, jer je kao stvoren za detoksikaciju: pomaže čišćenje creva, a bogat je selenom koji štiti jetru, fosforom i manganom, te B vitaminom čija je uloga, između ostalog, da pokrene proces detoksikacije.

Detox čajevi, među kojima prednjači zeleni čaj idealni su napitci tokom dana detoksikacije.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Kako detoksikacija podrazumeva ceo jedan proces u kome je potrebno ubrzati proces izbacivanja štetnih materija iz organizma, jasno je da pojačano znojenje ima pozitivan efekat. Zbog toga je poželjno uvrstiti aktivnosti koje iziskuju fizički napor, ali pažljivo, jer nikako ne želite da iscrpite i oslabite organizam.

Šta god da radite, uvek slušajte svoj organizam, jer ovo jesu smernice zasnovane na naučnim činjenicama, ali svako od nas je individua za sebe i ne prijaju svima iste stvari.

Sigurni smo da ste već negde čuli za detoksikaciju mikro električnim talasima. To je siguran i bezbedan način za prirodnu detoksikaciju. Budući da u našem centru imamo mogućnost da izvodimo detoksikaciju ovog tipa, svedoci smo, najpre fenomenalnih efekata iste, ali i pozitivnih komentara onih koji su je isprobali.

Reč je o tretmanu koji se sastoji iz nekoliko faza, prijatnih i opuštajućih, a nadasve korisnih za opšte zdravlje i prevenciju mnogih bolesti.

Tretman započinje blagim pilingom stopala, što za cilj ima otvaranje pora i oslobađanje puta za izlazak štetnih materija.

Druga faza je jonska detoksikacija. Stopala se uranjaju u kadicu u kojoj je topla morska voda i elektolitički deo: katoda i anoda.

Tačnije, negativni deo je u vodi, a pozitivni deo na našoj ruci koji je povezan sa aparatom. Puštanjem struje jačine 2 mA, dolazi do procesa elektrolize soli u vodi, što omogućava prodiranje jona u tkivo. Metabolizam se ubrzava, a voda u kadici menja boju.

Ta boja vode je posebno zanimljiva jer nam mnogo govori o tome: koja količina toksina se oslobodila, ali i koji delovi, odnosno organi našeg tela potencijalno imaju problem, odnosno trpe najveći loš uticaj nakupljenih štetnih materija. Recimo, ukoliko je voda dominantno crvena, to znači da imamo problem sa krvnim sudovima ili astmom, crna voda ukazuje na prisustvo teških metala, problema sa jetrom itd. Postoji jasno objašnjenje za svaku boju…

Treća i poslednja faza je, kako naši klijenti kažu, najprijatnija jer se noge uranjanju u cvetnu kupku, koja ne samo da prija nego je i veoma dekorativna. Latice ruže u vodi iz ove faze detoksikacije odavno su postale poplarne na društvenim mrežama J Ova faza podrazumeva i dvadesetominutnu relaks masažu stopala, gde se pažnja posvećuje nervnim završecima, čija pravilna masažna stimulacija ima višestruko blagotvorno dejstvo na zdravlje – kako fizičko, tako i mentalno.

Ovaj tretman traje samo sat vremena i priznaćete, to je sjajan način da za kratko vreme uradite nešto toliko važno i korisno za svoje zdravlje. A, znamo i šta se ovog trenutka pitate – ne, nije ni skupo, veoma je pristupačno svima…

Pazite na sebe, čuvajte svoje telo, ne dozvolite da ga nagomilani otrovi uspore i zaustave.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar