Skip to main content

Za koga je ovaj tekst?

Masaža je najprijatniji lek za nervozu, nesanicu, napetost… i gotovo da nema osobe koja nije iskusila čari masaže. Međutim, postoje oni koji tek treba da dođu na svoju prvu masažu i ako ste među njima, onda je veoma poželjno da pročitate ovaj tekst.

A, nije loš podsetnik ni za one kojima je masaža postala rutina, možda su malo zaboravili kako se uživa u masaži i crpe svi benefiti iste…

Šta treba da uradim po dolasku u centar za masažu?

Kada dođete u centar za masažu gde imate zakazan termin, pažnju će vam privući umirujuća atmosfera, koja vlada od samog ulaska u centar. To je negde i znak za Vas. Sve brige i obaveze ostavite iza sebe, utišajte telefon, cenite vreme koje ste odvojili samo za sebe. 

Kako treba da izgleda centar za masažu i osoblje u njemu?

Soba u kojoj se odvija masaža opremljena je tako da se osećate prijatno, čuje se tiha, opuštajuća muzika, svetlo je blago prigušeno, a negde iz daljine osećate prijatan miris eteričnog ulja. Temperatura vazduha u sobi je oko 24 stepena, što takođe nije slučajno, jer godinama, decenijama unazad se proučavaju idealni uslovi za masažu i maksimalnu relaksiranost tela.

Profesionalni terapeut će pre masaže obaviti sa Vama kratak intervju u kome je cilj saznati da li imate neke zdravstvene probleme, iritacije ili visokosenzitivne delove kože. Budite slobodni da skrenete pažnju na bilo šta što Vam se učini važno. Terapeuti su jako prijatni ljudi, vedre, ali smirene naravi.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Kako izgleda priprema za masažu i sama masaža?

Profesionalni terapeut će Vam dati sva uputstva. Pokazaće Vam prostoriju u kojoj se oslobađate odeće (u zavisnosti od toga koja masaža se radi, najčešće ostajete u donjem vešu). Maser/terapeut ne prisustvuje dok se pripremate za masažu. Poželjno je da se oslobodite nakita, a kosu skupite u rep. Uputiće Vas i u to kako da se namestite na masažnom stolu, te neprekidno brinuti o tome da Vam bude prijatno. Da biste se što opuštenije osećali, celo telo je pokriveno mekanim frotirom tokom masaže, a otkriva se samo deo koji se masira u datom trenutku.

Za masažu se koriste najčešće eterična ulja, koja osim osnovne funkcije (lakše pokretanje ruku masera tokom masaže) ima i druga, brojna, a veoma važna svojstva.

Naime, pravilnim odabirom masažnog sredstva (ulja, kreme ili specijalno pripremljene smese) masaža neće samo oplemeniti vaš duh i telo, nego će učiniti da Vam koža bude nahranjena, nežna i negovana. Miris etarskih ulja blagotvorno deluje na opuštanje nervnog sistema, što u zajedničkom dejstvu sa masažom čini da  se osećate toliko opušteno i rasterećeno da je bestežinsko stanje najbolji opis.

Kako se ponaša nakon završetka masaže?

Nakon masaže pravilno je ostati još nekoliko minuta u ležećem položaju, kako bi ste se povratili iz duboke relaksiranosti lagano i bez naglih pokreta. Ukoliko imate potrebu da se protegnete, to je sasvim u redu.

Maser/terapeut će Vas ostaviti da se lagano obučete i vratite u realnost 😊. Jer, videćete, masaža Vas zaista vodi u jedan novi, do tada neotkriven, prostor uživanja svih čula.

Plaćanje se vrši po završetku masaže, kod osobe koja Vas je i dočekala pri dolasku. Sigurni smo da ćete istog trena poželeti da zakažete novi termin, pa i to možete da uradite prilikom plaćanja.

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice, uvek budite slobodni da pitate, jer Vi i Vaš maser imate isti cilj, maskimalni odmor duše i tela koji ćete želeti da ponovite.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar