Skip to main content

Refleksologija funkcioniše na utemeljenom verovanju da različite tačke na stopalima, rukama i ušima odgovaraju određenim organima, žlezdama i sistemima u telu. Stimulisanjem ovih refleksnih tačaka tehnikama masaže i pritiska, refleksolozi imaju za cilj da podstaknu prirodno lečenje i ravnotežu u telu. Ljudsko telo se posmatra kao mapa, pri čemu svaki deo stopala predstavlja određeni deo tela.

Kako izgleda masaža u čijoj je osnovi refleksologija?

Ovakve masaže obično počinju konsultacijom sa ciljem da se razume istorija zdravlja, način života i bilo koja specifična situacija pojedinca. Masaža najčešće počinje primenom nežnog pritiska na različite tačke na stopalima, rukama ili ušima. Koristeći svoje ruke, prste i palčeve, maser sistematski prolazi kroz različite refleksne zone, identifikujući područja napetosti ili neravnoteže.

Pritisak koji se primenjuje tokom ovakve masaže je čvrst, ali nije bolan. Cilj je da se stimulišu nervni završeci u refleksnim tačkama, podstičući odgovor u odgovarajućim organima ili sistemima. Naši klijenti ističu da je ova masaža izuzetno opuštajuće i podmlađujuće iskustvo.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Zdravstvene prednosti refleksologije

Smanjenje stresa i opuštanje

Jedna od primarnih prednosti refleksologije je njena sposobnost da izazove stanje duboke relaksacije. Umirujući efekti masaže u kojoj se stimulišu refleksne tačke utiču na smanjenje nivoa stresa i napetosti, što izaziva osećaj opšteg blagostanja. Kako je stres čest faktor u raznim zdravstvenim problemima, redovne masaže u čijoj je osnovi refleksologija mogu doprineti boljem mentalnom i emocionalnom zdravlju.

Poboljšana cirkulacija

Pokazalo se da refleksologija poboljšava cirkulaciju krvi u celom telu. Stimulacijom refleksnih tačaka, krvni sudovi se šire, omogućavajući bolji protok krvi. Ova povećana cirkulacija pomaže da se kiseonik i hranljive materije efikasnije isporučuju ćelijama i organima, što za posledicu ima uspešnije vršenje njihove osnovne funkcije.

Ublažavanje bola

Mnogi ljudi su se zainteresovali za refleksologiju zbog njenog potencijala da ublaži bol i nelagodnost. Ciljajući specifične refleksne tačke koje odgovaraju mestima na kojima se javlja bol, ovakve masaže imaju za cilj da smanje napetost i probude prirodnu sposobnost tela da upravlja bolom.

Poboljšani nivoi energije

Veruje se da stimulacija refleksnih tačaka obezbeđuje uravnotežen protok energije u telu, što izaziva osećaj vitalnosti i povećanje nivoa energije. Posebno se preporučuje ljudima koji osećaju umor i letargiju, a bez realnog uzroka. Refleksologija može pomoći da se osećate odmornije, sa više elana i životne radosti.

Brži metabolizam

Refleksologija može biti korisna za unapređenje zdravlja digestivnog trakta ciljanjem na refleksne tačke povezane sa sistemom za varenje. Ovo može pomoći u ublažavanju problema kao što su loše varenje, nadimanje i zatvor, doprinoseći poboljšanju gastrointestinalne funkcije.

Masaža u čijoj je osnovi refleksologija preporučuje se svima. Bilo da želite da rešite ili predupredite neki zdravstveni problem, ili jednostavno da uživate u osećaju opuštenosti, izbor ove masaže biće ispravan.

Ocena: 5/5

Ostavi komentar