Skip to main content

U svakom profesionalnom centru za masažu dobićete smernice o tome kako bi trebalo, odnosno ne bi trebalo da se ponašate nakon masaže. Ali, ako se to ipak ne desi, evo kratkog uputstva.

Nakon prepuštanja uživanju u masaži, važno je uticati na to da se postignuti osećaj relaksiranosti i blagostanja produži tako što ćete povesti računa o sebi i nakon tretmana. Dok sama masaža čini čuda za vaše telo i um, ono što uradite posle može poboljšati ili umanjiti njene benefite. Zato se informišite i učinite da dobijete maksimum iz svakog tretmana.

Nakon masaže poželjno je sledeće:

 • Hidratacija: Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti nakon masaže je da pijete veće količine vode. Naime, masaža pospešuje cirkulaciju i podstiče proces oslobađanja toksina iz vašeg tela, tako da će hidratacija pomoći ovom procesu.
 • Jedite lagano: Odlučite se za lagan, zdrav obrok ili užinu nakon masaže. Izbegavajte tešku, masnu hranu zbog koje ćete se osećati usporeno ili neprijatno.
 • Odmorite i opustite se: Dozvolite sebi malo odmora nakon masaže. Odmaranje omogućava vašem telu da u potpunosti apsorbuje blagodeti masaže i pomaže da se produži osećaj opuštanja.
 • Istezanje: Nežno istezanje može pomoći u održavanju fleksibilnosti i opsega pokreta postignutih tokom masaže. Fokusirajte se na područja koja su pre masaže bila posebno zategnuta ili napeta.
 • Priuštite sebi toplu kupku ili tuš: Topla kupka ili tuš mogu dodatno opustiti vaše mišiće i poboljšati efekte masaže. Dodajte malo Epson soli za dodatno umirujuće iskustvo, te prevenciju zadržavanja sekreta u disajnim putevima.
 • Posvetite se sebi: Priuštite sebi umirujuće aktivnosti koje vam prijaju kao što su meditacija, čitanje ili slušanje opuštajuće muzike. Ovo pomaže da se osećaj mira i blagostanja postignut tokom masaže dodatno produži.
 • Zakažite sledeću masažu: Da biste iskoristili sve prednosti terapije masažom, razmislite o tome da to postane deo vaše rutine. Redovne masaže mogu značajno da pomognu u smanjenju stresa, poboljšanju cirkulacije i ublažavanju hroničnog bola.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Nakon masaže izbegavajte sledeće:

 • Naporne aktivnosti: Izbegavajte teške fizičke aktivnosti odmah nakon masaže. Dajte svom telu vremena da se oporavi i izbegavajte nepotrebno opterećenje mišića.
 • Unos veće količine hrane: Iako je u redu povremeno uživati u poslastici, omiljenom jelu… izbegavajte prejedanje ili uživanje u nezdravoj hrani neposredno nakon masaže. Ovo može poništiti neke od važnih prednosti tretmana i učiniti da se osećate usporeno i umorno.
 • Konzumiranje alkohola ili kofeina: Alkohol i kofein mogu dehidrirati vaše telo, što je kontraproduktivno nakon masaže. Odlučite se za vodu ili biljni čaj.
 • Izlaganje stresnim situacijama: Nakon što ste iskusili duboku reklaksaciju tokom masaže, pokušajte da izbegnete izlaganje stresnim situacijama ili bučnim okruženjima. Odvojite vreme da se opustite i uživate u mirnom stanju uma koje ste postigli.
 • Briga o sebi: Samo zato što je vaš termin za masažu završen ne znači da bi vaša briga o sebi trebalo da se završi. Nastavite da dajete prioritet aktivnostima koje održavaju vaše fizičko i mentalno blagostanje.

Nadamo se da će vam ovi saveti biti od koristi kako bismo zajedno dobili najviše koristi od svake masaže, odnosno tretmana.
Slušajte svoje telo i priuštite mu odmor i relaksaciju kada god vam se pruži prilika.

Oceni post

Ostavi komentar