Skip to main content

Sadržaj cigareta itekako utiče na sve procese u našeg organizmu. Samim tim i obrnuto – izostanak duvanskog dima ima svoje „posledice“.

Sigurno niste na ovakav način nikada razmišljali o prestanku konzumiranja cigareta.

Dakle, prve promene nakon što ostavite cigarete dešavaju se u količini kiseonika u ćelijama, kao i u krvnom pritisku. Krvni pritisak i puls se postepeno snižavaju i dotiču idelanu, srednju vrednost. Količina kiseonika se povećava, što se „spolja“ ne oseća odmah, ali unutrašnji organi našeg tela itekako osete olakšanje.

Vi možete osetiti da se temperatura tela (nogu i ruku) postepeno stabilizuje.

Kako nivo nikotina u krvi opada tako se pojačava osećaj koji se najbolje može opisati anksioznošću. Osim, ako se niste odlučili za tretman laserskog odvikavanja od pušenja, onda za vas ovo ne važi.

Nešto kasnije, završeci nervnih vlakana počinju da se regenerišu i čulo mirisa i čulo ukusa se oporavljaju.

Nakon 5 do 6 dana po prestanku konzumiranja cigareta osetićete da vam je bolja cirkulacija, naročito periferna što će posebno primetiti osobe koje su inače imale problem sa lošijom cirkulacijom koja se manifestuje kao stanje konstantno hladnih nogu i ruku.

Dokazano je da funkcija pluća postaje za čak 30% bolja nakod 3 nedelje od prestanka  pušenja.

Da se disajni putevi čiste i oporavljaju imaćete i fizički dokaz u vidu sluzi i sekreta koji ćete postepeno izbacivati. Kako vreme bude odmicalo biće sve lakše uočiti benefite života bez cigareta.

NAŠI KLIJENTI PREPORUČUJU SLEDEĆE USLUGE BALI DETOX & SPA MASSAGE CENTRA:

Na prvom mestu tu je bolja energija. Bićete bolje raspoloženi, imaćete više elana za svakodnevne obaveze, a zasigurno ćete imati neuporedivo više energije.

Mnogo ćete se manje umarati pri svakodnevnim aktivnostima. Šetnje i brzi hod, koji se preporučuju, biće sve duže i lakše za savladati.

Rizik od srčanog udara i generalno konorarnih bolesti manji je čak za 50% nakon godinu dana bez cigareta. Isto toliko je smanjen rizik od karcinoma pluća.

Najbolje od svega je što nakodn 10 godina od prestanka pušenja rizik od bolesti poput srčanog udara i karcinoma, istog je procenta kao i kod nepušača. Razlog je taj što su se ćelije obnovile i tako  ste došli u isti rang sa onima koji nikada nisu zapalili cigaretu.

Nikako ne zaboravite slobodu – to je možda najčešća stvar koju bivši pušači spomenu kada nabrajaju benefite. Kako oni kažu, cigareta te zarobi na jedan poseban način, a da toga niste ni svesni sve dok jednog dana ne okusite lepotu života bez njih.

Neprijatan miris odeće, kose, prostorije i neprijatan zadah takođe postaju prošlost i to je takođe u samom vrhu liste benefita po prestanku pušenja.

Ono što najviše iznenadi jeste osećaj smirenosti. Iako je opšte mišljenje da cigareta mnogima služi kao izvor smirenosti i smanjenja osećaja napetosti, te lakše borbe sa stresom, pravi osećaj smirenosti upoznaćete tek nakon mesec dana od momenta ostavljanja cigareta. Tek tada shvatite da cigareta ni u kom slučaju nije bila sredstvo za smirenje, naprotiv, vukla vas je u zavisnost, što  nikada nije u sprezi sa stabilnošću i mirnim životnim stilom.

U jednoj studiji koju je sproeo Tobijas Riter, ekspert za pitanja zavisnosti, kaže se da se imuni sistem značajno oporavi i ojača samo 3 meseca od prestanka konzumiranja duvana.  San takođe postaje čvršći i kvalitetniji.

Tema ostavljanja cigareta jedna je od najpopularnijih veoma dugo, a čini se da će tako da bude i ubuduće, ali svaki bivši pušač ima svoju verziju priče o tome kako je ceo proces tekao i kako se oseća, sada nakon što je pobedio tu lošu naviku, ali jedno je sigurno – svako od njih oseća se bolje i psihički i fizički.

Ostavljanje cigareta svaki pušač smatra svojevrsnim triumfom. I zaista, pobeda jedne takve navike nije mala stvar. Nadamo se da znate da postoji metod koji vam omogućava da za 2 dana kažete i definitivno ZBOGOM OVOJ NEZDRAVOJ NAVICI?

Lasersko odvikavanje od pušenja – metoda koja je upešna kod 80% naših klijenata i definitivno je samo odluka ono što vam je potrebno da ostavite cigarete zauvek.

Ako se međutim i dalje dvoumite, možda će vam ove informacije biti od koristi.

Da li ste i Vi osetili benefite života bez duvanskog dima ili to tek planirate?

Ocena: 4.3/5

Ostavi komentar